Evlilik teklifi için pırlanta yüzük nasıl seçilir?

03-10-2019 17:21
Evlilik teklifi için pırlanta yüzük nasıl seçilir?

Evlilik teklifi için mükemmel bir pırlanta seçmenize yardımcı olacak rehber

Pırlanta nasıl seçilir?

Sözlenmek, nişanlanmak insanların hayatında en heyecan verici olaylardan biri, mutlu ve zorlu anlarda yaşam boyu birlikteliğe hazırlanmanın ilk başlangıcıdır.

Law pırlanta olarak seçtiğiniz pırlanta yüzüklerin değerini ve anlamını çok iyi bilmekteyiz. Sizlere evlilik teklifi için seçeceğiniz bir yüzüğün nasıl seçileceği konusunda aşağıda ipuçları listesini düzenledik.

Pırlanta Seçimi nasıl olmalıdır?

Nişan yüzüğünüzü seçerken aşağıdaki 4 nitelik çok önemlidir;

A) Kesim

B) Renk

C) Berraklık

D) Karat

Elmas uzmanları bu özelliklere ‘’ 4C ‘’ demektedir. Pırlantanın genel kalitesi ve değeri Karat ve Parlaklığı ile belirlenir, verdiği ışık miktarı Dört C’nin her biri bunu etkilemektedir. Pırlanta yüzük seçerken bize Law Pırlanta’ya iletişim bölümümüzden tarafımızla iletişime geçerek bize danışmaktan çekinmeyin.

Pırlanta Kesimi

Pırlantalar kristal yapıda olup, yuvarlak pırlanta kesimi 57 fasetli parlak bir kesimdir. Bu kesim pırlantanın en fazla miktarda ışığı yansıtmasını sağlar. En kaliteli, en parlak ve en pahalı elmaslar bu şekilde kesilir.

Tabii ki, pırlanta yüzükler sadece yuvarlak kesimler olarak üretilmemektedir. Prenses kesim pırlantalar (kare) ve yastık kesim pırlantalar (çok kare, ancak biraz yuvarlatılmış) nişan yüzükleri için çok popüler seçeneklerdendir.

Pırlanta Rengi nasıl olmalıdır?

En pahalı Elmaslar (Pırlantalar) tamamen renksiz olanlardır. Pırlantalar D renginden Z rengine kadar derecelendirilir. D,E ve F renkleri renksiz olarak değerlendirilir. Evlilik teklifi için pırlanta yüzük D,E,F veya beyaz kabul edilen G renklerinden seçilebilir. Z rengine yakın olan pırlantalar fantezi renkleri nedeniyle değerli olarak da düşünebilmektedir.

Pırlanta yüzükler pırlanta taşının daha iyi gösterilmesi için yüzük madeni beyaz altın olarak üretilmektedir. Law Pırlanta olarak genellikle üst renk pırlanta olan D,E,F ve G renkleri kullanmaktadır. Linkimizdenpırlanta tektaş yüzüklerimizi de inceleyebilirsiniz.

Pırlanta Berraklıklığı

Pırlanta taş içinde veya dışında bir çizik veya oyuk olması, küçük bir ışığın izleyiciye geri yansımasını engelleyerek bir pırlantanın berraklığını ve genel parlaklığını engeller. Bir pırlantanın berraklığı ne kadar az olursa veya o kadar "kusursuz” olursa, o kadar parlak olur ve bu nedenle daha pahalıdır. Aşağıda bir pırlantanın berraklığını ölçmek için kullanılan harf notlarıdır:

F, "kusursuz”

IF, "içten kusursuz”

VVSI, "çok çok çok küçük lekeler”

VSI " çok çok küçük lekeler”

SI "çok ufak lekeler”

P, "lekeli"

Bir Pırlantanın berraklığında SI ve daha üstü dereceli olan pırlantalar gözle temiz olarak kabul edilmektedir. Bu da çıplak gözle çok zor yada dikkatli bakılmada görülebilen lekelerdir. Law pırlanta P berraklıkta ürün satmamaktayız. Ürünlerimiz genellikle SI berraklıktadır.

Pırlanta Karat Ağırlığı

Üstte anlattığımız pırlanta değer özelliklerinden ziyade Law Pırlanta olarak bizim için karat değeride çok çok önemlidir. Büyük karatta bir pırlantatektaş yüzük daha çok görsel zevk kaynağı olduğundan tüm özellikler haricinde daha çok rağbet görmektedir. Bir karat 200mg değerli taş malzemesine eşittir.

Law Pırlanta olarak bizim için önemli olan gereksinimlerinize zevkinize uygun olan bir pırlanta tercih ederek paranızın karşılığını almanızdır. Müşteri hizmetleri kanallarımızdan sizlere uygun bir ürüne yönlendirilmesini istemekten çekinmeyiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.